top of page
Olivier_shoot201501_14.jpg

Credible.
Sustainable.
Open minded.

Cabezo Gordo.jpg

CABEZO GORDO

 

UBT.jpg
logo Liandur.jpg

LIANDUR

 

Missie & Waarden

Groep Roussel is actief als fabrikant van bouwmaterialen in nichemarkten in de bouwindustrie.

Wij streven naar continuïteit en focussen op productinnovatie, duurzaamheid, automatisering en marktontwikkeling. 

Groep Roussel wil betrouwbaar zijn, open minded, respectvol en gepassioneerd.

connecton a_095.jpg
Mission & Values
Companies

Bedrijven

OlivierBricks_Logo-5_edited.jpg

OLIVIER BRICKS

 

Olivier Bricks is specialist en pionier in het veredelen van gevelstenen. Het coaten en trommelen van gevelstenen is onze kernactiviteit.

 

De veredelde gevelstenen van Olivier Bricks worden beschouwd als uniek en bieden een absolute meerwaarde aan elk project!

De beste productiefaciliteiten en een toegewijd team zorgen voor een aantrekkelijk en kwalitatief hoogstaand productgamma.

Logo Connecton.jpg

CONNECTON

 

Connecton is sinds 170 jaar gespecialiseerd in de productie van bevestigingen voor de bouwindustrie.

Connecton vervaardigt bevestigingen en accessoires voor de gebouwschil (muur & dak)

Steunend op een ultramodern machinepark, montagerobots en gekwalificeerd personeel biedt Connecton kwaliteitsproducten met een focus op service en innovatie.

Logo Galvan.jpg

GALVAN

 

Galvan is gespecialiseerd in elektrogalvanisatie.

 

Galvan is strategisch gelegen tussen Aken, Luxemburg, Brussel, Antwerpen, Maastricht en Parijs.

Dit geeft Galvan de mogelijkheid om als onderaannemer te werken voor verschillende industriële klanten.

 

Galvan staat bekend om zijn superieure kwaliteit en service.

LOWIE_BRICKS-01.png

LOWIE BRICKS

 

Lowie Bricks (LOW Impact) is in 2019 een onderzoek- en ontwikkelingsprogramma gestart om duurzame en betaalbare alternatieven te vinden voor klassieke gevelstenen. Door uitgebreid te experimenteren met verschillende materialen is Lowie Bricks erin geslaagd de esthetische en kwalitatieve kenmerken van keramische bakstenen te behouden.

Lowie Bricks gaat in tegen de perceptie dat duurzaamheid geld kost. Wij geloven dat echte ecologische vooruitgang alleen mogelijk is als het ook betaalbaar is. 

Cabezo Gordo.jpg

CABEZO GORDO

Cabezo Gordo is gevestigd in Murcia (Spanje), en exploiteert een kalksteengroeve .

De bevoorrechte ligging, toegankelijkheid en de kwaliteit van de producten hebben Cabezo Gordo tot een eerste-keuze-leverancier gemaakt voor bouwprofessionals in de regionale en zuidelijke provincie van Alicante.

UBT.jpg

UBT

Universal Bulk Trading is een onafhankelijke onderneming die gespecialiseerd is in de internationale handel in bouwmaterialen, voornamelijk die welke verband houden met de cementindustrie.

Liandur-Logos-RGB-v9_lores.jpg

LIANDUR

 

Liandur vervaardigt cement en bindmiddelen voor de bouwsector. De productiesite is gevestigd in Harmignies (België). 

Een van de belangrijkste doelstellingen van Liandur is de ontwikkeling van nieuwe duurzame bindmaterialen die de ecologische voetafdruk van de cementindustrie kunnen helpen verkleinen.

News

Nieuws

"Groep Roussel investeert fors in duurzame bouwmaterialen.  Het bedrijf ontwikkelde een gevelsteen die het midden houdt tussen keramiek en beton. De productie van die Lowie Brick stoot 80 procent minder CO₂ uit dan die van een klassieke baksteen."

Nieuwe managing director voor Connecton Fasteners en Olivier Bricks

Blij te kunnen melden dat het directieteam van Groep Roussel recent werd uitgebreid met dhr Koen Holvoet. Koen wordt bestuurder en, met zijn 28 jaar ervaring in het vak, 'managing director sales' verantwoordelijk voor de verkoop op de Belgische markt alsook de backoffice in haar geheel. Deze versterkte structuur zal substantieel bijdragen tot het succes van Olivier bricks, Lowie Bricks en Connecton Fasteners, ten dienste van de bouwer via onze klanten, de handel in bouwmaterialen.

Logistiek centrum Connecton Fasteners

Groep Roussel bouwt een state of the art logistiek centrum voor Connecton Fasteners in de Krommebeekstraat in Menen. Dit innovatieve centrum bevat een vrijwel volledig geautomatiseerd magazijnsysteem. Hiermee gaat Connecton Fasteners voluit voor Costumer Convenience met dank aan Motus en de hele Valtech ploeg.

Duurzaam ondernemen

Op vrijdag 17 december werd een eerste schip met basisstenen voor Olivier Bricks geladen bij onze belangrijkste leverancier in Nederland. Door te opteren voor transport via binnenvaart, halen we hiermee 50 vrachten weg van de weg. Ook naar de toekomst toe zal een groot deel van onze basisstenen via de binnenvaart worden vervoerd. Hiermee zullen we enkele miljoenen kilometers vracht van de weg halen.

Contact
Icon-Blue-inHIRES.png

Contact

Groep Roussel
Krommebeekstraat 49

8930 Menen
info@roussel.be

bottom of page